in yt spotify

ZVEME VÁS NA SEMINÁŘ AKU-BAT: AKUMULACE A FOTOVOLTAIKA VE STAVBÁCH 24.1.2023

Seminář proběhne 24. ledna v Brně na VUT Brno. Seminář bude přínosem pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o aplikaci akumulace a fotovoltaiky ve stavbách.

INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO ČLENY ASOCIACE AKU-BAT CZ

Asociace AKU-BAT CZ zve své členy a partnery na informační seminář a vánoční setkání. Seminář proběhne 7.12.2022 od 13 do 16 hodin v Praze – Karlíně. Na semináři vystoupí významní hosté: René Neděla (náměstek MPO), Petr Kusý (ERÚ), Pavel Doucha (AK Doucha Šikola), Martin Kašák (ČEPS), Ondřej Tomšej (MPO) a Jakub Hrbek (SFŽP).

SEZNAM DOPORUČENÝCH VÝROBCŮ A DODAVATELŮ BATERIÍ

Ve spolupráci se Solární asociací jsme aktualizovali seznam doporučených výrobců a dodavatelů baterií v ČR, z řad našich členů.

STAŇTE SE ČLENY ASOCIACE AKU-BAT CZ

Solární asociace akubat

Sdružujeme subjekty z oblasti
energetiky napříč Českou republikou

Jsme asociace sdružující nejvýznamnější subjekty aktivní v oblasti akumulace energie. Podporujeme spolupráci našich členů v celém spektru služeb, od využití akumulace v průmyslu, energetice či jako prvku flexibility, přes rozvoj e-mobility až po rozvoj vodíkových technologií a další.

Rozmanitost stále se rozrůstající členské základny asociace nám dodává unikátní know-how napříč oborem akumulace.

baterie

Členy asociace jsou velké energetické společnosti, mezinárodní i tuzemští výrobci a dodavatelé baterií, nejvýznamnější hráči na poli obnovitelných zdrojů energie, renomované bankovní domy, univerzity, výzkumné instituce, asociace, průmyslové podniky, teplárny, investoři do vodíkových technologií, telekomunikační společnosti a právní firmy.

Aktivně se podílíme na tvorbě nových zákonů a nastavování podmínek nových dotačních titulů. Máme nejaktuálnější informace o probíhajících i chystaných legislativních změnách nejen v ČR, ale i v EU, které sdílíme s naší členskou základnou.

Jsme zakládajícím členem Svazu moderní energetiky, úzce spolupracujeme i se Solární asociací a dalšími oborovými spolky.

Akce s AKU-BAT

blesk

infoTHERMA

Stali jsme se odborným partnerem 28. ročníku mezinárodní výstavy infoTHERMA. Výstava je zaměřena na vytápění, úspory a obnovitelné zdroje. Jan…

23.1.2023 – 26.1.2023 | Ostrava – Výstaviště Černá Louka

Akumulace a fotovoltaika ve stavbách

24.1.2023 | Brno – VUT Brno

Směrnice NIS 2: Procesy a technologie

Pokračování virtuální konference ke směrnici NIS 2: „Procesy a technologie“ Třetí pokračování odborné online konference k nové směrnici EU NIS…

26.1.2023 | Online

AKUCAST – Náš podcast

mikrofon

AKUCAST: Zvýšení kvality elektrické sítě pomocí bateriových úložišť

S Petrem Gamanem ze společnosti PATRIC jsme si tentokrát povídali o zvyšování kvality elektrické sítě pomocí bateriových úložišť. Petr Gaman je energetický expert, který se specializuje na bateriová úložiště a e-mobilitu. Působil ve společnostech GE Transportation, Hutchinson, ŠKODA ELECTRIC a AERS. V současné době je v představenstvu technologického centra PATRIC. V našem dalším díle AKUCASTU se věnujeme nejen tomu, proč je kvalita elektrické energie důležitý ukazatel a podle čeho se kvalita hodnotí, ale probrali jsme například i jak jedno bateriové úložiště může poskytovat vícero možností uplatnění.

Celý podcast si můžete pustit na našem Youtube kanále či Spotify.

24.10.2022 | Online

AKUCAST: Priority českého předsednictví v energetice

důkladně podívali na priority českého předsednictví v energetice a nakoukli pod pokličku toho, co má vůbec energetický ataché na starosti a jak se vaří české předsednictví. Rozebrali jsme i evropskou legislativu, která se připravuje, a protože jsme v AKUCASTu, tak jsme v neposlední řadě otevřeli i téma vodíku, které je z hlediska asociace AKU-BAT rovněž jedním ze stěžejních témat. AKUCAST si můžete poslechnout na Spotify a na Youtube kanálu AKU-BAT.

27.9.2022 |

AKUCAST: Baterie ze všech úhlů – technologie, aplikace, materiály, mýty, recyklace, bezpečnost…

Leitmotivem dalšího dílu ze série podcastů AKU-BAT CZ jsou technologie baterií. Pavel Hrzina, významný český odborník na fotovoltaiku a bateriové systémy z FEL ČVUT a Solární asociace, a David Vodička, obchodní ředitel společnosti GAZ Gmbh, významného německého výrobce Nikl-kadmiových baterií se 135letou historií, který je součástí známé bohumínské skupiny Bochemie, vám v tomto díle AKUCASTu představí nové trendy ve vývoji baterií. Společně s Janem Fouskem z asociace AKU-BAT CZ si pánové povídali také o materiálech a dostupnosti surovin pro jejich výrobu, o recyklaci baterií, o jejich bezpečnosti a v neposlední řadě i o způsobech využití jednotlivých typů baterií.

Toto všechno a mnohem více si poslechněte v našem dalším dílu AKUCASTU.

12.8.2022 | Online

Mediální výstupy

Hospodářský výbor PSP podpořil odstranění bariér pro rozvoj obnovitelných zdrojů energie

Energetická krize a Česko. Experti ve sněmovně diskutovali, jak ji řešit