Vystoupení Jana Fouska v Českém rozhlasu

Vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček včera informoval o záměru státu postavit minimálně jednu gigatovárnu na baterie ve spolupráci se společností ČEZ s investicí ve výši 52 miliard Kč. V souvislosti s touto informací byl Jan Fousek, výkonný ředitel asociace AKU-BAT, pozván do živého vysílání Českého rozhlasu. Jeho vystoupení si můžete poslechnou v pořadu Odpolední Plus v čase 15:10.

AKU-BAT uspořádal webinář o bateriových úložištích pro teplárny

Včera uspořádala Technická pracovní skupina asociace AKU-BAT další webinář, jehož tématem byla tentokrát Bateriová úložiště pro teplárny. Své zkušenosti předali zástupci Veolia ČR, C-Energy, Siemens, LEEF Technologies, AK Doucha Šikola a k tématu se také vyjádřili zástupci AKU-BATu. Více o webináři zde.

Člen Technické pracovní skupiny AKU-BAT Michal Klečka publikoval článek v magazínu PRO-ENERGY

Michal Klečka je zakladatelem společnosti GWL, která je členem asociace AKU-BAT téměř od jejího vzniku, a také působí v Technické pracovní skupině, kterou asociace založila vloni. Pan Klečka pro magazín PRO-ENERGY napsal článek na téma Cena a kapacita nejsou jedinými kritickými faktory při výběru vhodné baterie, přečíst si ho můžete zde.

Webinář AKU-BAT: Bateriová úložiště pro teplárny

Zveme vás na další webinář asociace AKU-BAT, který pořádá její Technická pracovní skupina. Tématem webináře budou Bateriová úložiště pro teplárny, které vnímáme jako další důležité téma akumulace energie. Více o webináři zde.

Rozhovor Jana Fouska s Electro Dad

Jan Fousek, výkonný ředitel Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT, poskytl rozhovor Janu Staňkovi, známému jako Electro Dad, který zpovídá zajímavé osobnosti z oblasti elektromobility, fotovoltaiky a jiných sfér moderní energetiky. Rozhovor na téma Akumulace energie v Česku? Do hloubky s Janem Fouskem můžete zhlédnout zde.

Vznik nové pracovní skupiny AKU-BAT a uspořádání jejího prvního webináře

V rámci asociace AKU-BAT vznikla další pracovní skupina, tentokrát zaměřená na agregaci flexibility. Její první aktivitou bylo uspořádání webináře Příležitosti na trhu s flexibilitou - Podpůrné služby a agregace, který organizoval AKU-BAT společně se svými členy Unicornem a Nano Energies. Na webináři vystoupili nejen zástupci organizátorů, ale i zástupci ČEPS a EY ČR. Posluchačů se přihlásilo přes 300! Na následující odkazech se můžete dočíst více o webináři nebo o pracovní skupině.