AKU-BAT se stal partnerem prestižní virtuální konference Rueters Events

Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT se stala partnerem jedné z nejprestižnějších on-line konferencí Reuters Events Transform Europe: Sustainable procurement & circularity. Akce se aktivně zúčastní Jan Fousek, výkonný ředitel AKU-BATu a člen představenstva Svazu moderní energetiky, a o své zkušenosti se také podělí mnoho zahraničních odborníků. Virtuální konference se koná od 7. 7. do 8. 7. a připojit se můžete zdarma: https://bit.ly/37WaXeD.

Magazín PRO-ENERGY publikoval článek AKU-BATu o studii Evropské komise

V červnovém čísle magazínu PRO-ENERGY byl publikován článek, jehož autorem je slečna Jelínková a pan Fousek z Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT. Článek s názvem Evropská komise vydala rozsáhlou studii o akumulaci energie, Česko má co dohánět se věnuje doposud nejklíčovější studii Evropské komise zaměřené čistě na akumulaci energie. Článek si můžete přečíst zde.

AKU-BAT se stal partnerem World Battery Industry Expo 2020 v Číně

AKU-BAT se stal mediálním partnerem významné události World Battery Industry Expo 2020, která se uskuteční v Číně v termínu 16. - 18. 8. Výstavy se zúčastní přes 400 vystavovatelů, včetně předních bateriových výrobců z celé Číny, a nebudou chybět ani zástupci z více než 30 zemí. Více informací o výstavě se dozvíte zde.

Evropská komise vydala rozsáhlou studii o akumulaci energie, AKU-BAT se na přípravách podílel

V minulém týdnu byla zveřejněna dlouho očekávaná studie Evropské komise, která je zaměřena na akumulaci energie a její přínos pro stabilitu energetické sítě EU. Studie pod názvem Study on energy storage – Contribution to the security of the electricity supply in Europe prezentuje nasbíraná data z oblasti akumulace energie na území Evropské unie, kvantifikuje přínosy akumulace pro bezpečnou dodávku energie a především vydává doporučení pro další rozvoj akumulace, a to jak autoritám EU, tak samotným členským státům. Součástí studie je i popis aktuální situace v jednotlivých členských státech, za Českou republiku poskytla informace asociace AKU-BAT. Na studii se můžete podívat zde.

C-Energy může jako první využívat svou baterii pro poskytování služeb výkonové rovnováhy

Společnost C-Energy, člen asociace AKU-BAT, získala jako první certifikaci pro své velkokapacitní bateriové úložiště umožňující poskytování služeb výkonové rovnováhy. Baterii o výkonu 4 MW a kapacitě 2,5 MWh dodal další člen AKU-BATu, společnost Siemens. Testování potvrdilo vlastnosti i schopnosti baterie poskytovat požadované služby pro zajištění a udržení bezpečnosti a stability. Více se dočtete v tiskové zprávě C-Energy.

Rozhovor s Janem Fouskem na portálu Obnovitelně.cz

Na portálu Obnovitelně.cz vyšel rozhovor s výkonným ředitelem Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT Janem Fouskem. V článku se dozvíte nejen o aktuální legislativní situaci v oblasti akumulace, ale také názor pana Fouska na následky probíhající pandemie. Rozhovor si můžete přečíst zde.