AKUCAST: Unikátní autonomní nabíječky a vodíkové technologie

Nenechte si ujít další díl našeho AKUCASTU, tentokrát s Petrem Balcárkem ze společnosti TREMONDI. V roli moderátora je náš vedoucí technické pracovní skupiny, Ivan Trup. A o čem si pánové povídali? Především o tom, jak se tvůrce a výrobce řídící elektroniky pro automotive dostal k projektovému startupu GREENDEAL, jehož jádrem je ostrovní výroba a dodávka na bázi vodíkových technologií. Dozvíte se i o nápadu efektivního skladování a transportování vodíku v jeho nejkompaktnější formě – methanolu. Celý podcast si můžete poslechnout ZDE.

AKUCAST: Řízení spotřeby a výroby energií v průmyslu a budovách v praxi

Follow up po webináři Řízení výroby a spotřeby energií v průmyslu a budovách s Michalem Klečkou, zakladatelem GWL a AMWOLT a Tomášem Rendlou, CEO společnosti FLOWBOX. AKUCASTEM Vás provede Jan Fousek z asociace AKU-BAT a Daniel Ševčík z UNICORN. Povídali jsme si nejen o využití flexibility a jejích přínosech, ale i o jejím praktickém využití v průmyslu a budovách a o příležitostech, které uživatelům a investorům může přinést. Celý podcast si můžete pustit na našem Youtube kanále.

AKUCAST: Řízení spotřeby a výroby energií v průmyslu a budovách

Jak chytře řídit a uplatňovat na trzích flexibilní výrobu a spotřebu v průmyslu, budovách i domácnostech? Podcast nejen o chytrém řízení a decentralizaci, ale i o aktuálním dění v energetice. Pavel Šolc a Blahoslav Němeček si povídají spolu s Danielem Ševčíkem v prvním dílu z řady podcastů asociace AKU-BAT také o Green Dealu a energetice na Ukrajině. Celý podcast si můžete pustit na našem Youtube kanále.

Vystoupení Jana Fouska v Českém rozhlasu

Vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček včera informoval o záměru státu postavit minimálně jednu gigatovárnu na baterie ve spolupráci se společností ČEZ s investicí ve výši 52 miliard Kč. V souvislosti s touto informací byl Jan Fousek, výkonný ředitel asociace AKU-BAT, pozván do živého vysílání Českého rozhlasu. Jeho vystoupení si můžete poslechnou v pořadu Odpolední Plus v čase 15:10.

AKU-BAT uspořádal webinář o bateriových úložištích pro teplárny

Včera uspořádala Technická pracovní skupina asociace AKU-BAT další webinář, jehož tématem byla tentokrát Bateriová úložiště pro teplárny. Své zkušenosti předali zástupci Veolia ČR, C-Energy, Siemens, LEEF Technologies, AK Doucha Šikola a k tématu se také vyjádřili zástupci AKU-BATu. Více o webináři zde.

Člen Technické pracovní skupiny AKU-BAT Michal Klečka publikoval článek v magazínu PRO-ENERGY

Michal Klečka je zakladatelem společnosti GWL, která je členem asociace AKU-BAT téměř od jejího vzniku, a také působí v Technické pracovní skupině, kterou asociace založila vloni. Pan Klečka pro magazín PRO-ENERGY napsal článek na téma Cena a kapacita nejsou jedinými kritickými faktory při výběru vhodné baterie, přečíst si ho můžete zde.