AKU-BAT uspořádal webinář pro revizní techniky

Dnes se uskutečnil webinář s názvem Bateriová úložiště v praxi aneb co zajímá revizní techniky, jehož organizátorem byla Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT. Zájem o webinář byl značný, zúčastnilo se ho přibližně 150 posluchačů, a my se těšíme, až nám podmínky umožní uspořádat další seminář, tentokrát však fyzicky a obsahově ještě bohatší. Děkujeme všem přednášejícím i posluchačům!

Výkonný ředitel AKU-BATu členem expertní energetické platformy

Výkonný ředitel asociace AKU-BAT Jan Fousek byl jmenován expertem v rámci nové platformy Česko-slovenské energetické fórum (ČSEF), jejíž cílem je poskytování prostoru pro prezentaci odborných stanovisek, doporučení a oponentur, jakožto podpory při rozhodování státní správy při naplňování energetických koncepcí a evropských a národních politik. Více na webu platformy.

Dny otevřených dveří slunečních elektráren a bateriových instalací

Zveme vás na Dny otevřených dveří slunečních elektráren a bateriových instalací, které pořádá Solární asociace ve dnech 20. - 26. září. Na více než dvaceti místech po celé České republice budete moct navštívit rodinné domy, solární parky, neobvyklé technologie, výzkumné pracoviště v Buštěhradu, ale i bateriová úložiště. Jedním takovým bude např. FVE Autokomplex Menčík v Benátkách nad Jizerou, kde je spolu se střešní solární elektrárnou instalované i bateriové úložiště umožňující mimo jiné ostrovní provoz. Více informací, včetně odkazu na interaktivní mapu zapojených míst, najdete zde.

Seminář o Modernizačním a Inovačním fondu pořádaný AKU-BATem

Dne 8. 9. uspořádala Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT diskuzní seminář, jehož tématem byl Modernizační a Inovační fond, nechyběly však informace o dalších podpůrných programech. Informačně bohatou přednášku přednesl Ing. Jan Tůma z Ministerstva životního prostředí, ve jehož gesci je právě nastavování obou fondů. Po přednášce následovala diskuze nad tématem. Všem účastníkům děkujeme!

Asociace pro akumulaci energie se stala odborným partnerem konference PRO-ENERGY CON

AKU-BAT se stal odborným partnerem prestižní konference PRO-ENERGY CON, na které každoročně vystupuje i výkonný ředitel asociace Jan Fousek. Letos bude moderovat I. blok konference s názvem "Nová česká a slovenská energetická legislativa". Díky partnerství AKU-BATu získávají jeho členové 30% slevu na vstupném. Více informací o konferenci naleznete zde.

AKU-BAT pořádá seminář o nastavení Modernizačního a Inovačního fondu

Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT pořádá 8. 9. diskuzní seminář o Modernizačním a Inovačním fondu. Přednášet a zodpovídat Vaše dotazy bude Ing. Jan Tůma z Ministerstva životního prostředí, který má nastavování fondů na starosti. Přihlásit se můžete zde.