AKU-BAT se stal partnerem World Battery Industry Expo 2020 v Číně

AKU-BAT se stal mediálním partnerem významné události World Battery Industry Expo 2020, která se uskuteční v Číně v termínu 16. - 18. 8. Výstavy se zúčastní přes 400 vystavovatelů, včetně předních bateriových výrobců z celé Číny, a nebudou chybět ani zástupci z více než 30 zemí. Více informací o výstavě se dozvíte zde.

Evropská komise vydala rozsáhlou studii o akumulaci energie, AKU-BAT se na přípravách podílel

V minulém týdnu byla zveřejněna dlouho očekávaná studie Evropské komise, která je zaměřena na akumulaci energie a její přínos pro stabilitu energetické sítě EU. Studie pod názvem Study on energy storage – Contribution to the security of the electricity supply in Europe prezentuje nasbíraná data z oblasti akumulace energie na území Evropské unie, kvantifikuje přínosy akumulace pro bezpečnou dodávku energie a především vydává doporučení pro další rozvoj akumulace, a to jak autoritám EU, tak samotným členským státům. Součástí studie je i popis aktuální situace v jednotlivých členských státech, za Českou republiku poskytla informace asociace AKU-BAT. Na studii se můžete podívat zde.

C-Energy může jako první využívat svou baterii pro poskytování služeb výkonové rovnováhy

Společnost C-Energy, člen asociace AKU-BAT, získala jako první certifikaci pro své velkokapacitní bateriové úložiště umožňující poskytování služeb výkonové rovnováhy. Baterii o výkonu 4 MW a kapacitě 2,5 MWh dodal další člen AKU-BATu, společnost Siemens. Testování potvrdilo vlastnosti i schopnosti baterie poskytovat požadované služby pro zajištění a udržení bezpečnosti a stability. Více se dočtete v tiskové zprávě C-Energy.

Rozhovor s Janem Fouskem na portálu Obnovitelně.cz

Na portálu Obnovitelně.cz vyšel rozhovor s výkonným ředitelem Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT Janem Fouskem. V článku se dozvíte nejen o aktuální legislativní situaci v oblasti akumulace, ale také názor pana Fouska na následky probíhající pandemie. Rozhovor si můžete přečíst zde.

Stali jsme se partnery významné konference ESGC 2020

AKU-BAT se stal partnerem významné konference Energy Storage Global Conference 2020 (ESGC 2020), která se uskuteční v Bruselu ve dnech 13. - 15. 10. Členové AKU-BATu mohou využít slevu 10 % na vstupném. Bližší informace o konferenci naleznete zde.

Pracujeme i v těchto dnech

Vážení členové a příznivci akumulace, i nadále jsme Vám plně k dispozici. Z důvodu aktuálního nouzového stavu ČR nejsme přítomni v kanceláři, nicméně ze svých domovů i nadále pracujeme a porady probíhají, jen přes telefon, Skype apod. Neváhejte se nám tedy ozvat na naše e-mailové adresy či telefonní čísla, místo schůzky můžeme domluvit třeba videokonferenci 😊. Všem přejeme především mnoho zdraví a brzký návrat do běžného života!