Aktuality

Za účasti AKU-BATu a Svazu moderní energetiky byly zahájeny přípravy na novém energetickém zákonu

V listopadu byly zahájeny práce na zcela novém energetickém zákonu v podobě čtyř pracovních skupin. Členem pracovní skupiny Elektroenergetika je i Jan Fousek a jako výkonný ředitel AKU-BATu a člen představenstva Svazu moderní energetiky obhajuje oblast akumulace energie a další prvky moderní energetiky. Setkání pracovní skupiny jsou naplánována jednou týdně, a to až do dubna, kdy by měl být vytvořen věcný záměr zákona.

AKU-BAT se společně s FEL ČVUT podílel na protipožární brožuře vydané Solární asociací

AKU-BAT se společně se zástupci Fakulty elektrotechnické na ČVUT podílel na vytvoření brožury "Požární rizika bateriových systémů a doporučení jak se jim vyhnout", kterou vydala Solární asociace. Brožura shrnuje hlavní bezpečnostní zásady pro instalaci a provoz domácích bateriových úložišť. Brožuru je možné si stáhnout zde.

Účast v panelu slovenské konference Energy Manifest

Pan Fousek, výkonný ředitel AKU-BATu, se 5. 11. zúčastnil panelové diskuze na téma Energy Storage Solution v rámci bratislavské konference Energy Manifest. Byli jsme velmi příjemně překvapeni tématy konference a především jejími podporovateli, mezi které se řadili např. viceprezident Evropské komise Maroš Šefčovič a ministr hospodářství Peter Žiga, kteří v akumulaci energie a obecně v obnovitelných zdrojích vidí budoucnost. Doufáme, že si Česká republika vezme ze Slovenska příklad :).

Interní Business Workshop pro členy asociace AKU-BAT

V posledním říjnovém dni zorganizovala asociace AKU-BAT první interní workshop zaměřený na business propojení členů asociace. Během tříhodinového workshopu se uskutečnilo 14 prezentací, ve kterých naši členové krátce popsali své služby i poptávku po nových partnerech. Po workshopu následovalo čiré vyměňování vizitek, věříme tak, že ze setkání vzejde nejeden zajímavý projekt :).

Magazín PRO-ENERGY publikoval článek asociace AKU-BAT o akumulaci ve světě

Ve čtvrtletním magazínu PRO-ENERGY byl v září publikován článek s názvem "Rozvoj bateriových systémů ve světě jde mílovými kroky", jehož autory jsou slečna Jelínková a pan Fousek z Asociace pro akumulaci energie a baterie AKU-BAT. O tom, jak dalekou jsou s akumulací nejen v Evropě, ale i ve zbytku světa, si můžete přečíst zde.

ČTK zveřejnila tiskovou zprávu AKU-BATu o využití BESS v průmyslu

14. 8. zveřejnila ČTK tiskovou zprávu asociace AKU-BAT o využití velkokapacitních bateriových systémů (BESS) v průmyslu. Jejich širší využití pro stabilizaci energetické sítě je stále brzděno legislativou, nicméně baterie se díky svým unikátní technickým vlastnostem začínají prosazovat v průmyslu. Tiskovou zprávu si můžete přečíst zde.

Časopis Energetika vydal článek asociace AKU-BAT

V novém čísle časopisu Energetika vyšel článek na téma Perspektivy rozvoje akumulace energie v České republice, jehož autory jsou pan Fousek a slečna Jelínková z Asociace pro akumulaci energie a baterie AKU-BAT CZ. Přečíst si ho můžete zde.